Även om jag inte läser mängder av BÖCKER så blir det en annan som får komma in i min vardag och ge ny energi, inspiration och berika mig så som rätt sorts själsvänner gör. Här två nyinköpta böcker:

SVART SOM SILVER av Bruno K.Öijer är en sådan bok. (Men även hans övriga böcker är källor för stunder när jag söker efter hållbara trådar av insikt och ljus i lyrik.)

En bok som absolut inte är lik någon annan är Stefan Hammare´ns MELÅHNER O SMÖRGROMSKRASSE. En så säregen, genial och galen författare har jag aldrig tidigare träffat på. Hans språkbruk är sannerligen oförutsägbart och en utmaning. Han är sin egen och på ett så befriande och levande sätt att jag inser att så här blandat och fullt av precis allt möjligt är livet och SPRÅKET.

Senaste besöket på biblioteket ledde till att jag bar med mig hem följande tre böcker: VARIATIONER av Gunnar Ekelöf, OM EN FLICKA VILL FÖRSVINNA av Mia Ajvide och EN KARUSELL MED MADONNOR av Ylva Eggehorn. Alla ger ! Var och en på sitt sätt.